Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μάχη στήθος με στήθος για ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν 3 νέες δημοσκοπήσεις

Μάχη στήθος με στήθος για ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν 3 νέες δημοσκοπήσεις : Δημοσκοπήσεις σε τρεις Κυριακάτικες εφημερίδες, “Καθημερινή”,


Δημοσκοπήσεις σε τρεις Κυριακάτικες εφημερίδες, “Καθημερινή”, "Πρώτο Θέμα" και "Real Νews", θα δουν την το φως της δημοσιότητας.
Η δημοσκόπηση της Public Issue, για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%.
Η βουλή, σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή είναι 8κομματική, καθώς φέρει και το κόμμα Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου με 3% εντός βουλής.
Ακολουθούν Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, ΔΗΜΑΡ 7%, ΚΚΕ 5%, Χρυσή Αυγή 4,5%.
Η δημοσκόπηση του"Real News", στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, το ΠΑΣΟΚ 14,5% , οι Ανεξαρτητοι Έλληνες 8,5%, το ΚΚΕ 5,9%, η Χρυσή Αυγή 5,8% και η ΔΗΜΑΡ 6,9%. Οικολογοι -Πράσινοι λαμβάνουν 2,3%, ο ΛΑΟΣ 1,3%,η ΔΗΣΥ 1,7%, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,9%, η ΔΡΑΣΗ, 0,8% , και το άλλο κόμμα 2,2%.

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4%,το ΠΑΣΟΚ 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, ΤΟ ΚΚΕ 5,2%, η Χρυσή Αυγή 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 6%. Αλλα κόμματα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% και οι αναποφασιστοι φθάνουν το 12%.
Δημοσκοπικό προβάδισμα στην ΝΔ, το οποίο όμως δεν επιτρέπει εφησυχασμό, δείχνει η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για την RealNews.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία η μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και Σαμαρά-Τσίπρα είναι σκληρή σε όλα τα επίπεδα: από την πρόθεση ψήφου, μέχρι την καταλληλότητα για πρωθυπουργία και την ικανότητα διακυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να προηγείται στην παράσταση νίκης, καθώς στις προηγούμενες μετρήσεις είχε καταγραφεί σημαντική άνοδος.

Φαίνεται όμως ότι οι χειρισμοί κατά την διάρκεια διερευνητικών εντολών λειτούργησαν ανασχετικά, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι η εκλογική αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται να ενισχύονται, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα που παρουσιάζουν κάμψη.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 20,1%, έναντι 19,6% του ΣΥΡΙΖΑ και 11,9% του ΠΑΣΟΚ.

Στην τέταρτη θέση με πτωτική τάση παραμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7% την ώρα που η ΔΗΜΑΡ δείχνει να ενισχύεται και να «πιάνει» την πέμπτη θέση με ποσοστό 5,7%, εκτοπίζοντας το ΚΚΕ, το οποίο παλεύει με τη Χρυσή Αυγή με ποσοστό γύρω στο 5% (4,9% και 4,8% αντίστοιχα).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο… κανένας και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προηγείται του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, αρνητική διάθεση δείχνουν οι πολίτες στο ποιο κόμμα θεωρούν ικανό για διακυβέρνηση.

Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση δίνει και η δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με την έρευνα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν περίπου ανέπαφη την ποσοστιαία διαφορά μεταξύ τους από την 6η Μαΐου, ωστόσο και των δύο κομμάτων τα ποσοστά είναι αυξημένα κατά τρεις μονάδες.

Το ΠΑΣΟΚ, που παραμένει τρίτο κόμμα, υποχωρεί λίγο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν τρεις μονάδες, ενώ όλα τα άλλα κόμματα συρρικνώνονται.

Αίσθηση προκαλεί ακόμα το γεγονός ότι οι Έλληνες αποδοκιμάζουν εντελώς το Μνημόνιο, «υπερψηφίζουν» την παραμονή της χώρας στο ευρώ με ποσοστό 80% και μόλις το 10% των ερωτηθέντων θέλει επιστροφή στην δραχμή.

Την ίδια ώρα, το 55% φαίνεται να επιθυμεί μια κυβέρνηση που θα εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ έναντι του 34% που επιθυμεί κυβέρνηση, η οποία θα καταγγείλει το μνημόνιο.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί υπεύθυνο που δεν έγινε κυβέρνηση τον Α. Τσίπρα, ενώ μόλις το 15% θεωρεί υπεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά και το 9% τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επιπλέον, αρνητικά αντιμετωπίζουν οι πολίτες τους χειρισμούς των πολιτικών αρχηγών: τον Α. Σαμαρά σε ποσοστό 63%, τον Τσίπρα σε 54%, τον Ευάγγελο Βενιζέλο 60%, τον Π. Καμμένο 64%, ενώ το μικρότερο αρνητικό ποσοστό συγκεντρώνει ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 52%.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει στην δημοσκόπηση τι ακριβώς κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες. Το 37% θέλει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς, το 18% θέλει μια κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και το 24% μια κυβέρνηση ΝΔ με τη συμμετοχή των κομμάτων της Κεντροδεξιάς.​

Την ίδια ώρα, οκτακομματική Βουλή με σαφή άνοδο της Αριστεράς δείχνει η δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή, αφού όχι μόνο αναδεικνύεται πρώτο κόμμα (και με διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ) ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ΔΗΜΑΡ εδραιώνεται στο 7% πλησιάζοντας στη μία μονάδα την τέταρτη θέση στην οποία βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.  Αξιοσημείωτη και η άνοδος του Δημιουργία ξανά του Θάνου Τζήμερου το οποίο επιτυγχάνει είσοδο στη Βουλή.

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ: 28%

Νέα Δημοκρατία: 24%

ΠΑΣΟΚ: 15%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8%

ΔΗΜΑΡ: 7%

ΚΚΕ: 5%

Χρυσή Αυγή: 4,5

Δημιουργία Ξανά: 3%
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου