Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Οι εκτιμήσεις των πολιτών για το αποτέλεσμα από νέες εκλογές



Η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά ότι σε επικείμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει το ποσοστό του, ενώ η Χρυσή Αυγή θα παρουσιάσει πτώση. Διαβάστε αναλυτικά τις εκτιμήσεις για τα κόμματα

Ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και πτώση της Χρυσής Αυγής "βλέπουν" οι πολίτες σε περίπτωση που οδηγηθούμε εκ νέου σε εκλογές.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μετεκλογικής έρευνας που διενήργησε η Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μάλλον θα ενισχυθεί, έναντι του 36% που εκτιμά ότι μάλλον θα μειωθεί η εκλογική του δύναμη.
Αύξηση των εκλογικών ποσοστών για τη Νέα Δημοκρατία βλέπει το 46%, για τη ΔΗΜΑΡ το 42%, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες το 40%, όπως και για τους Οικολόγους Πράσινους, για τον ΛΑΟΣ το 33% και για το ΠΑΣΟΚ μόλις το 28%.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δε, ποσοστό 76%, οι πολίτες πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή θα μειώσει τη δύναμή της.
Πάντως παρά την ευρεία συμφωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τη δύναμή του, το 62% της κοινής γνώμης εκτιμά ότι και η νέα προσφυγή στις κάλπες δε θα βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Πριν τις εκλογές το ποσοστό αυτών που έβλεπαν μη αυτοδυναμία έφθανε το 91%. Η έρευνα αποτυπώνει εν μέρει εικόνα σύγχυσης του εκλογικού σώματος.
Ενώ στην πλειοψηφία τους 56% οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα (ικανοποιημένο το 43%), απαντούν σε ποσοστό 81% ότι ακόμα και αν γνώριζαν από πριν τι θα βγάλει η κάλπη, αυτοί θα ψήφιζαν το ίδιο κόμμα, με μόλις το 19% να αλλάζει την ψήφο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου