Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

«Άμεσα οι εξελίξεις» για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο



 


Πηγή: www.tvxs.gr
Άμεσα θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σύμφωνα με δήλωση στελέχους του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα. Ο ίδιος φέρεται να πρόσθεσε πως «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει στα τέλη του χρόνου».


Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχουν προγραμματίσει τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας τη Δευτέρα 6/8/2012 (12 – 15.00) και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8/8/2012.
 
«Οι εργαζόμενοι θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της πρώτης Τράπεζας στην Ελλάδα και της τρίτης στην Ευρώπη σε κεφαλαιακή επάρκεια. Το σκάνδαλο αυτό δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να το επιτρέψει», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.
 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από συνάντησή που είχε την Παρασκευή με το Προεδρείο του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δήλωσε πως «ο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αγωνίζεται για να αποτραπεί κάθε σκέψη για την ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο συνιστά ένα μεγάλο στολίδι για το τραπεζικό σύστημα της χώρας και μια ελπίδα για τον ελληνικό λαό».

Υπενθυμίζεται πως αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης είχε δηλώσει στο Reuters πριν από λίγες ημέρες ότι η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποτελεί προτεραιότητα, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει προσφορές από τράπεζες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η πώληση θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου